• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Pe Vltava in jos, prin castelele Boemiei

Cehia

In luna martie a lui 2012 a avut loc Adunarea Consiliului de Administratie al FIJET in Republica Ceha.

Colegii nostri cehi, al caror Presedinte este Miroslav Navara, au organizat si obisnuita excursie de documentare pentru cei treizeci de jurnalisti de turism, din treizeci de tari, presedinti ai asociatiilor nationale. A fost interesant ca unul din sponsori, Czech Airlines, ne-adus foarte bine, cu avioane moderne si insotitoare delicate si atente din Mileniul III, intr-un Ev Mediu de fara putinta de tagada al Castelului lui Kafka, in care foarte multi turisti vin sa afle de unde atata absurd in aceasta lume. Nu stiu ce a aflat fiecare, dar eu cand ma gandesc la acele vremuri, zic ca parca erau mai linistite. E adevarat ca sabiile nu faceau atata zgomot, dar si ele erau de temut. Asadar, voi incerca sa va plimb pe urmele legendei Pragai si ale cavalerilor, regilor si imparatilor Boemiei si Moraviei. Atat cat am vazut.

O mica lectie de istorie

In centrul Europei, la incrucisare de lungi drumuri comerciale, de la nord la sud, se afla un mic teritoriu care se numeste azi Republica Ceha. Acesta este format din teritoriile istorice ale Boemiei, Moraviei si putin din Silezia. La inceputul mileniului intai aici a sosit Crestinismul din Vest, iar dupa Primul Razboi Mondial a venit si comunismul din est. Intre timp, aceasta frumoasa zona a fost martora unor evenimente si intamplari care a generat o bogata carte de istorie, din care ma vom limita sa trec in revista perioadele mai mari ale sale. Timp de sase sute de ani tara a fost un regat independent Czech. Dupa 1526, cand a avut loc batalia de la Mohacs, imperiul devine a treia parte din teritoriul Imperiul Austro-Ungar, iar dupa 1918 devine Republica.

Citeste continuarea in presstour.ro

Autor: Victor Radulescu (Saptamana Turistica)
Sursa foto: Victor Radulescu (Saptamana Turistica)

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3