• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Pasagerii trebuie recompensati in caz de greva sau de intarziere a avionului

aeroport poarta imbarcare

In cazul unei greve sau a intarzierii primului avion dintr-un zbor cu escala, companiile aeriene trebuie sa compenseze pasagerii. Aceasta este noua decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, conform Bloomberg Law.

Cand este obligata compania aeriana sa recompenseze pasagerii

Conform legilor UE, companiile aeriene sunt obligate sa compenseze pasagerii carora li se refuza imbarcarea. O decizie anterioara a justitiei europene spunea ca o companie aeriana trebuie sa compenseze pasagerii ale caror zboruri au intarzieri de peste 3 ore si pasagerii ale caror zboruri au fost anulate din cauza defectiunii aeronavei.

In decembrie 2009, compania Iberia a refuzat sa ramburseze pasagerii care nu au mai prins cursa de legatura deoarece primul avion a aterizat prea tarziu. Pasagerii care au ajuns cand se facea ultimul apel de imbarcare au descoperit ca biletele lor fusesera anulate si locurile ocupate. In iulie 2006, compania aeriana Finnair a refuzat sa compenseze un pasager care nu a reusit sa se imbarce la bordul avionului la care avea bilet din cauza unei greve.

Cand poate o companie sa refuze pasagerii

Conform regulilor UE, o companie are dreptul sa refuze imbarcarea pasagerilor in caz de probleme de sanatate, siguranta sau nereguli in acte.

Curtea de Justitie spune ca protectia pasagerilor ar fi “substantial” redusa daca scopul refuzarii imbarcarii s-a limitat numai la cazurile de suprarezervare (overbooking).

Autor: Vacanta-departe.ro
Sursa foto: Vacanta-departe.ro

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3