• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Parcuri pariziene in sezonul rece

Parc de Tuileries

Plimbarea in parc este intotdeauna o idee buna cand te afli in Paris. Parcurile pariziene respira acel joie de vivre pe care-l simti chiar si in sezonul rece. Aleile geometrice ale gradinilor in stil francez, statuile melancolice, frunzisul galben-ruginiu si cerul apasat de nori construiesc un tablou de poveste, in care oricand te-ai pierde cu placere. Cu o carte in mana sau niste tarte delicioase in buzunar, o plimbare in parcurile Parisului iti ofera intotdeauna ocazia sa descoperi ceva nou: o regina nostalgica dupa tara ei, o fantana arteziana monumentala sau o panorama cu care te hranesti cat timp stai pe o banca si sorbi atmosfera din jur.

Sus, deasupra Parisului: Parc de Belleville

Departe de zonele aglomerate ale orasului, parizienii evadeaza cateva ceasuri in Parc de Belleville.

Parc de Belleville

Nu este printre destinatiile populare ale orasului, iar acest lucru reprezinta un atuu. Datorita pozitionarii parcului la o altitudine de 108 metri, senzatia de liniste capata profunzime in acest loc. De fapt, Parc de Belleville este cel mai inalt parc al Parisului si tot aici exista cea mai lunga fantana arteziana din oras.

De pe terasa parcului sunt vizibile monumentele aflate in inima orasului. Pentru cunoscatori, parcul este una dintre locatiile secrete pentru imagini panoramice cu Turnul Eiffel. In sezonul rece, stratul de nori aproape rivalizeaza cu imaginea boema a orasului intins la picioare.

Pe langa pozitionare si atmosfera, parcul Belleville are si o istorie lunga. In Evul Mediu, pe aceste locuri comunitatile religioase plantau vita-de-vie. Astazi mai exista inca astfel de culturi pe o suprafata de 250 metri patrati. De-a lungul timpului, dealul pe care se afla parcul de astazi a fost, pe rand, un loc intesat de taverne, teren agricol, cariera de gips si loc de desfasurare a sarbatorilor anuale. Arhitectul Francois Debulois si peisagistul Paul Brichet au creat parcul in 1988.
Zonele verzi sunt populate cu arbusti si flori anuale dispuse in degrade. Scarile sunt acoperite cu bolti inverzite, numai bune pentru plimbarile indragostitilor. Spre deosebire de cele mai multe parcuri, in Parc de Belleville se poate sta jos pe pajiste.

Pe langa fantana arteziana, cele mai populare zone sunt locul de joaca pentru copii, amfiteatrul si muzeul Maison de l’Air.

Cei care ajung in Parc de Belleville au sansa sa viziteze si cartierul Belleville, unde s-a nascut Edith Piaf.

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3