• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Idee de weekend: Simfonia Lalelelor din Pitesti

Simfonia lalelelor Pitesti

Cel mai bun mod de a te bucura de primavara este sa savurezi culorile si aromele acestui anotimp. Verdele odihnitor al plantelor si culorile vesele ale florilor pot fi admirate gratuit la Simfonia Lalelelor. In al treilea weekend al lunii aprilie, acest eveniment dedicat plantelor se desfasoara in Pitesti, atragand turisti datorita atmosferei de sarbatoare.

In cadrul festivalului se vand seminte de plante si plante de gradina, ghivece cu flori, bulbi, precum si decoratiuni de gradina. Unele dintre cele mai mari atractii le reprezinta aranjamentele florale.

Simfonia Lalelelor are loc in weekendul 19 – 21 aprilie 2013 in centrul orasului Pitesti. In 2013, evenimentul, considerat una dintre cele mai importante manifestari cultural-artistice din municipiu, se afla la cea de-a 36-a editie. O atractie turistica este Casa Cartii, cu intrare contra cost (5 lei). Pentru filmat si fotografiat, pretul este 25 lei de persoana.

In centrul orasului, in Piata Vasile Milea, se afla Biserica Domneasca Sfantul Gheorghe, un monument istoric de secol XVII. Construita in 1656, biserica este un exemplu de arhitectura specifica Tarii Romanesti, avand elemente deosebite precum pridvorul etajat sau catapeteasma sculptata.

Daca iti petreci weekendul in Pitesti, la festivalul lalelelor, ai ocazia sa faci o plimbare prin Parcul Natural Trivale, unde se afla schitul cu acelasi nume. Pentru cei mici, o vizita interesanta poate fi facuta la Gradina Zoologica Pitesti.

Autor: Vacanta-departe.ro
Sursa foto: Vacanta-departe.ro

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3