• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Egiptul revine pe piata romaneasca de turism

piramide Egipt Giza

In ultimii ani, imaginea sifonata a Egiptului ca destinatie de vacanta a dus la scaderea interesului romanilor pentru aceasta tara. La aproape 2 ani de la evenimentele politice care au avut loc in Egipt, aceasta destinatie revine pe piata romaneasca de turism.

Turistii romani in Egipt

In 2010 era lansat noul brand turistic al Egiptului. Atunci, Autoritatea de Turism a Egiptului (ETA) urmarea ca aceasta tara sa devina destinatia numarul 1 din Africa pentru turistii romani. In 2010, 50.000 de romani au vizitat Egiptul. In 2011, dupa revolutia din Egipt, numarul acestora a scazut la mai putin de jumatate, 23.000. In 2012, din ianuarie in septembrie, Egiptul a mai atras 19.000 de romani.

Cine merge sa vada Egiptul acum

Primii turisti care s-au intors in Egipt dupa revolutie au fost italienii si germanii. Cei mai multi straini care au vizitat Egiptul in ultimii doi ani au venit din Rusia, Marea Britanie, Germania, Italia si Polonia. Pentru polonezi, ETA se asteapta ca pana la sfarsitul lui 2012 sa se inregistreze un numar de 500.000 de turisti in Egipt, ceea ce ar egala numarul polonezilor care au fost in aceasta tara in urma cu 2 ani.

In 2010, Egiptul fusese vizitat de catre 15.000.000 de turisti straini. In 2011, numarul acestora a scazut la 11.000.000 conform datelor furnizate de Ahmed Sobhi, consilier de turism, director al Biroului de Turism al Egiptului in Polonia.

In ciuda pierderii unui numar mare de vizitatori, industria turistica egipteana isi dezvolta infrastructura. In prezent, sunt 220.000 de camere functionale si 12.000 in constructie, conform ETA.

Siguranta in Egipt

Una dintre problemele majore ale Egiptului ca destinatie de vacanta o reprezinta preocuparea turistilor fata de siguranta personala.

“Egiptul este sigur si disponibil atat pentru oamenii de afaceri, cat si pentru turistii romani” a declarat Ahmed Sobhi pentru Vacanta departe.

Feedback-ul primit de ETA din partea tour operatorilor romani pe aceasta destinatie este unul pozitiv.

“Egiptul ca destinatie exotica de vacanta pentru romani este in acest moment extrem de accesibil. Bineinteles ca si acum, in preajma sarbatorilor de iarna, este foarte cerut, dar Egiptul se poate vizita tot timpul anului. Turistul roman isi doreste din tot sufletul sa vada Egiptul, iar acest lucru s-a vazut atat la targul de turism din 15 noiembrie de la Bucuresti, din reactiile oamenilor, cat si din partea agentiilor. Seta Travel are peste 300 de agentii colaboratoare in tara, cu care avem contract si care sunt foarte incantate ca vand aceasta destinatie. Clientii agentiilor de turism vor in acest moment Egiptul ca destinatie turistica pentru 2013″ a declarat pentru Vacanta departe Radu Cristian Ovidiu, Head office Seta Travel, companie care este tour operator pe Egipt.

Conform previziunilor ETA, anul viitor, numarul turistilor romani in Egipt il va egala pe cel din 2010. Si tour operatorii spera la o crestere a cererilor pentru aceasta destinatie.

“Pentru anul 2013, Egiptul va fi noua destinatie de top a turismului extern romanesc, asta si pentru ca turistul roman a inteles ca Egiptul este acum o destinatie de vacanta mai mult decat sigura. Din estimarile noastre facute in teritoriu direct cu agentiile de turism revinzatoare, cat si din estimarile de la targul de turism, estimam ca minimum 500.000 de turisti vor vizita Egiptul in anul 2013. Politica companiei noastre este de a oferi turistului roman excursii de inalta calitate la preturi foarte mici. Noi le punem la dispozitie oricate avioane doresc si cazari la cele mai bune hoteluri din statiunile egiptene” a mai precizat Radu Cristian Ovidiu.

Cat costa o vacanta in Egipt

Cei care isi petrec Revelionul 2013 pe litoralul Marii Rosii platesc in jur de 600 euro pentru o saptamana. Astfel, o vacanta de Revelion in Hurghada, intr-un hotel de 5 stele, costa 598 euro de persoana pentru 8 zile, conform Sidiboo Tours.

De Craciun, o vacanta in Hurghada cu demipensiune costa 556 euro, iar la all inclusive, 570 euro la categoria 4 stele, conform Tez Tour.

In sezonul turistic martie-noiembrie 2013, o vacanta all inclusive de o saptamana costa 555 euro de persoana intr-un hotel de 5 stele din Hurghada, conform agentiei Seta Travel.

Autor: Georgiana Leanca
Sursa foto: Vacanta-departe.ro

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3