• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Ce aduce nou Targul de Turism al Romaniei 2013, editia de primavara

TTR-2013 primavara

Editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei (TTR 2013) aduce oferte de vacanta pentru vara, programe turistice anuale, dar si destinatii noi si evenimente inedite. O noutate a acestui an o reprezinta vacanta prelungita de 1 Mai si Paste.

TTR 2013, un eveniment de amploare

La Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara 2013, participa 275 de firme, 180 din Romania si 75 din strainatate. Editia de primavara 2013 a Targului de Turism al Romaniei are cel mai mare numar de firme participante din ultimii ani.

La eveniment sunt inscrise 12 organizatii si institutii de promovare a regiunilor turistice din Romania: Maramures, Iasi, Suceava, Dambovita, Tulcea, Buzau, Judetul Alba, Hunedoara, Litoralul Marii Negre, Amara, Baile Herculane. In total, la targ sunt anuntate 8 participari oficiale din strainatate: Bulgaria, Turcia, Croatia, Serbia, Cipru, Tunisia, Republica Moldova si Autoritatea Regionala de Turism din Grecia.

Pe langa tombolele cu premii, vizitatorii sunt atrasi la targ si de alte evenimente. De exemplu, la standul Asociatiei Litoral-Delta Dunarii va avea loc o parada formata din 15 daci si romani, membri Terra Dacia Aeterna, din Cluj. Acestia vor promova Festivalul Antic Tomis. O alta prezenta inedita la TTR este cea a lui Radu Mazare, care se va afla in premiera la targ si nu oricum, insa costumat in personaj mitologic si inconjurat de nimfe.

Ofertele si destinatiile noi de la TTR

In cadrul TTR 2013, operatorii de turism propun croaziere, sejururi exotice, city break-uri, circuite culturale, vacante la tara, turism de aventura, bilete de avion, asigurari de calatorie. Pachetele de vacanta vor avea reduceri de pana la 30%. Pe langa destinatiile predilecte precum Grecia sau Turcia, vizitatorii vor gasi si propuneri noi din partea operatorilor de turism.

“Ca destinatie externa noua este Sri Lanka, o destinatie inedita, pentru prima oara lansata, sa zicem, oficial prin agentiile de turism. Au existat 2 infotripuri organizate de autoritatile din Sri Lanka si operatorii de acolo impreuna cu ANAT, doua serii de agenti de turism care au vizitat Sri Lanka in luna ianuarie si asta ne face sa lansam aceasta noua destinatie si la targ. Este accesibila si ca pret si ca distanta, pentru ca sunt doar 8 ore de zbor prin Dubai, o destinatie in care avem de toate: si turism activ si excursii si religie, temple budiste, plaja, Oceanul Indian, hoteluri bune, gastronomie foarte interesanta. Undeva in jur de 1200 euro este un tarif cu tot cu avion si cazare pentru 8-9 zile” a declarat pentru Vacanta-departe.ro Corina Martin, presedinte ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania).

La targ, vizitatorii vor gasi si oferte pentru inceputul de sezon estival si pentru vacanta prelungita de 1 Mai si Paste. In urma solicitarii presedintelui ANAT si a Federatiei FAPT, Guvernul a aprobat ca zilele de 2 si 3 mai sa fie declarate libere, cu recuperare ulterioara. In acest fel, turistii se pot bucura de o vacanta prelungita in perioada 1 – 7 mai, pe litoralul romanesc sau in alte destinatii.

“In aceste perioade de minivacanta, turismul extern a fost vitregit. 2008 a fost ultimul an in care s-a facut punte intre 1 Mai si un weekend. Intotdeauna, din estimarile si statisticile pe care le-am avut in anii in care a fost punte intre 1 Mai si o alta sarbatoare, de Paste sau intre 1 Mai si weekend, aproape ca s-a dublat circulatia externa, in timp ce circulatia interna a ramas in limita acelorasi valori datorita faptului ca piata care cumpara este diferita. Cei care merg la mare de 1 Mai sunt in general tineri, studenti pe care ii intereseaza sa plateasca cat mai putin la cazare si cat mai mult in club” a declarat Dragos Raducan, vicepresedinte FPTR, in cadrul unei conferinte de presa.

Targul de Turism al Romaniei este un eveniment organizat de catre Romexpo si Camerele de Comert si Industrie din Romania, FPTR (Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc), ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural) si OPTBR (Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania).

Sursa foto: vacanta-departe.ro
Autor: Georgiana Leanca

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3