• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Casa Julietei: de la romantism la guma de mestecat

Casa Julietei

Casa Julietei nu figureaza in topurile internationale ale celor mai dezamagitoare atractii turistice, insa are un potential serios in acest sens. Pana sa ajunga aici, niciunui turist nu-i pasa ca Romeo si Julieta sunt doar personaje literare. Nici ca acest loc celebru al Veronei nu are, in realitate, aproape nimic din frumusetea vrajita pe care o vedem prin filme. Ce mai! Oricine ajunge pentru prima data in Verona vrea sa viziteze acest obiectiv a carui faima este mai puternica decat orice adevar! Nici nu ai cum sa eviti vizita, locul fiind pur si simplu prea tentant!

Casa Julietei: o curte, o casa, un muzeu

La Casa Julietei se ajunge foarte usor, fara harta. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi indicatiile stradale pentru Piazza delle Erbe. Apoi, placuta turistica si binecunoscuta arcada iti dau emotii ca ai ajuns, in sfarsit ai ajuns aici cu adevarat! Din pacate, fluturii din stomac au viata mai scurta decat cei din natura.

Casa di Giulietta este un exemplu clasic de a face bani din piatra seaca, lucru laudabil pentru turismul italian si remarcabil avand in vedere numarul covarsitor de straini care se perinda pe aici. Nu are importanta ca personajele principale sunt fictive si nici ca celebrul balcon al Julietei este o strategie de marketing “veche”, de secol XX. Povestea de iubire se afla prea puternic inradacinata in constiinta europeana pentru ca vizitatorii sa se impiedice de mici detalii istorice. Nimic rau in asta, daca experienta este una satisfacatoare. Din pacate, celebritatea obiectivului l-a transformat intr-unul dintre cele mai bune exemple de turism de masa.

In “Letters to Juliet” ni se prezinta in mod convenabil locul aproape pustiu, scufundat in lumina apusului. In realitate, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa faci slalom prin multime, intr-un spatiu ingust.

Tot in film este descoperit un biletel de dragoste ascuns in zid, vechi de cateva zeci de ani. Mesajele vizibile sunt sub forma de inimi roz. In realitatea veroneza, vizitatorul trece pe langa zidul decorat cu mazgaleli si hartii puse de-a valma, unele peste altele, fixate cu gume de mestecat. Apoi, turistul se opreste in fata statuii Julietei sa-i mangaie sanul drept, in timp ce un amic imortalizeaza momentul. Nu se stie ce se alege de viata amoroasa a tuturor celor care trec pe aici dar, teoretic, toata tarasenia ar trebuie sa le poarte noroc: sanul si mesajele, cu sau fara guma mestecata in prealabil. Trebuie spus insa un lucru: daca te lasi acaparat de cinism, risti sa faci praf vizita aici. De aceea, ar fi poate mai bine sa iei lucrurile asa cum sunt.

Casa Julietei, monument de secol XIII, se viziteaza contra unei sume de aproximativ 6 euro. La etaj se afla balconul Julietei, unde se sta la coada si se intra pe rand.

Bine de stiut

Pe TripAdvisor, Casa di Giulietta din Verona are un rating modest: 86 voturi pentru excelent, 60 oribil, 94 slab, 173 moderat si 122 foarte bun.

Pentru a te bucura de vizita la acest obiectiv, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti acorzi timp. In acest fel, nu te vei enerva ca cineva iti blocheaza vederea la tot pasul cand fotografiezi ceva si vei putea sa explorezi casa si curtea relaxat. Muzeul are cateva exponate interesante, iar in curte poti prinde un lacat ca legamant de iubire, evitand gumele de mestecat si mazgalelile de pe pereti. Incearca sa mergi cat mai devreme, mai ales daca ai in plan sa faci multe fotografii.

Autor: Georgiana Leanca
Sursa foto: Vacanta-departe.ro
Sursa foto “Letters to Juliet”: Youtube.


Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3