• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Care sunt cei mai nepoliticosi turisti din lume

Venetia

Cei care viziteaza destinatii din strainatate sunt, dintr-un anumit punct de vedere, ambasadori ai propriei lor tari. Prin comportamentul pe care il au in vacanta, turistii fac o anumita impresie localnicilor, impresie care se rasfrange asupra intregii tari din care provin acestia. Publicatia Business Insider a realizat un top al tarilor cu cei mai necivilizati turisti.

Pentru realizarea topului, s-a facut un sondaj in cadrul caruia turistilor li s-a cerut sa marturiseasca propriile greseli pe care le-au facut in calatoriile lor si sa spuna ce comportamente gresite au observat la cei din jurul lor.

Pe locul 10 in topul celor mai necivilizati turisti se situeaza brazilienii, urmati de italieni, considerati a fi indecenti si grosolani. Dupa acestia, pe locul 8 se afla francezii, care se pare ca au un comportament scandalos. Pe pozitia a 7-a se situeaza indienii.

O surpriza o reprezinta nemtii, clasati pe locul 6 in top. Pe langa comportamentul deranjant, nemtii s-au facut cunoscuti si ca unii dintre cei mai nemultumiti turisti, multi dintre ei facand tot felul de plangeri legate de serviciile primite. Australienii urmeaza pe pozitia a 5-a.

Multi repondenti i-au plasat pe chinezi pe locul 4 in topul celor mai necivilizati turisti.

In timp ce alte natii i-au indicat pe straini ca fiind cei mai rai turisti, rusii s-au plasat ei insisi in fruntea listei. Astfel, 42% dintre repondentii originari din Rusia considera ca ei sunt turistii cu cel mai deranjant comportament peste hotare. Rusii intra astfel pe primele pozitii, pe locul 3. Strainii ii indica pe rusi ca fiind mari amatori de alcool si nepoliticosi.

Pe locul 2 se afla englezii, cunoscuti pentru petrecerile lor zgomotoase, iar pe primul loc sunt americanii, cu 33% din voturile totale si 44% date chiar de ei insisi. Americanii sunt considerati turisti zgomotosi, grosolani si imbracati foarte prost.

Care sunt natiile mereu in top

Americanii nu se afla pentru prima data intr-un astfel de top. Un sondaj realizat de LivingSocial si indicat de publicatia USA Today in 2012 ii aseza pe locuitorii Statelor Unite in fruntea clasamentului. Pe langa americani, printre cei mai nesuferiti turisti din anii trecuti au fost tot australienii, nemtii, francezii, chinezii si englezii. In afara de acestia, strainii care au facut o impresie proasta in calatoriile lor in alte tari au mai fost canadienii, japonezii, coreenii si irlandezii.

Printre acuzele aduse turistilor straini se numara badarania, comportamentul indecent, galagia, zgarcenia in ceea ce priveste bacsisurile, betiile, furturile din camerele de hotel, reclamatiile nejustificate, refuzul de a vorbi in alta limba decat cea materna, precum si stilul vestimentar.

Autor: Vacanta-departe.ro
Sursa foto: Vacanta-departe.ro

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3