• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Bulgaria, o destinatie cautata de 1 Mai si Paste

Nisipurile de Aur

Rezervarile facute din timp (de tip early booking) au crescut in primele doua luni din 2013, se arata intr-un comunicat de presa emis de compania Travel Planner. Cele mai multe rezervari sunt pentru destinatia Bulgaria, reprezentand o crestere de 35%.

“Rezervarile efectuate din timp, tip early booking, au început în Romania prin anii 2005 – 2006. An de an a fost o crestere, romanii obisnuindu-se sa isi asigure din timp pachetele turistice, beneficiind astfel si de reduceri substantiale. Daca in ţarile vestice, precum Germania, circa 70-80% dintre turisti rezerva pachetele turistice în acest fel, în Romania estimez ca ponderea a ajuns la circa 30%, o crestere importanta faţa de 10%, la cat se ridica procentul inainte de izbucnirea crizei economice” afirma Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner, touroperator si consultant specializat pe destinatia Bulgaria.

Principalul avantaj al ofertelor early booking il reprezinta pretul redus al acestora. Pe langa faptul ca platesc mai putin, turistii pot sa-si aleaga hotelul preferat.

In ceea ce priveste hotelurile de pe litoralul bulgaresc, ofertele early booking sunt disponibile pana pe 31 martie sau 30 aprilie. Reducerile oferite ajung la maxim 20%.

Cei care doresc sa incerce ceva nou in acest an pot alege Obzor ca destinatie de vacanta pe litoralul Bulgariei. „Desi nu sta foarte bine pe partea de animatie si atmosfera de vacanta, Obzor puncteaza maxim la capitolul plaja, aici fiind, dupa parerea noastra, cea mai buna plaja din Bulgaria. Totodata, hotelurile sunt foarte bune si au un grad mare de recomandare. Este o statiune pe care o recomand familiilor, dedicată relaxarii si unor momente de liniste. O atractie va fi noul aqua park al hotelului Sol Luna Bay”, subliniaza Sebastian Constantinescu. De altfel, in urma unui sondaj efectuat cu 3600 de turisti ai Travel Planner, Obzor a obtinut un punctaj foarte ridicat: 9 din 10, iar 78% dintre clienti recomanda hotelurile din statiune” a mai precizat Sebastian Constantinescu.

Pentru vacanta de 1 Mai si Paste, cei mai multi turisti care au ales plajele din Bulgaria se indreapta spre Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena, potrivit aceleiasi surse. Peste 80% dintre turistii romani care viziteaza litoralul bulgaresc de 1 Mai si Paste sunt romani. Pentru acestia, media anuala de cost a unui sejur in Bulgaria este de 500 euro per familie.

Sursa foto: Vacanta-departe.ro
Autor: Vacanta-departe.ro

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3