• Inspiratie de weekend: Toledo si Segovia
  • Stai mai mult in vacanta, gratuit, cu programul turistic “Zile gratuite de vacanta”
  • Ce preturi sunt in Thassos in vara 2013

Adevarul este bun si laudabil

Grecia

Am pornit spre Grecia, a cata oara, nici nu am mai tinut socoteala. Stiu insa ca era in ’89, cand trebuia sa realizam niste reportaje despre comunitatea armaneasca din Salonic.

La vremea aceea, diferenta dintre viata “intunecata” romaneasca si tumultul strazilor, al pravaliilor si localurilor Salonicului, te facea sa studiezi pe fiecare om cu care veneai in contact, sa ii intelegi viata. Fiecare minut era dramuit si trebuia sa aduca un profit, fie el si de distractie sau voie buna. Pentru ca este adevarat, grecii stiu sa si petreaca cu patos.

Cu toate acestea, atunci am aflat ca si romanii au contribuit la dezvoltarea Greciei, construind singura cale ferata, care strabatea tara lor si chiar populand cu centrale telefonice, fabricate la Electromagnetica, o buna parte din zecile de insule. Poate de aceea s-au si apropiat in timpurile noii Romanii de compania noastra de telecomunicatii.

Dar sa lasam trecutul apropiat si sa “revenim” la trecutul indepartat al Salonicului. Sa studiem putin maruntaiele unui “oras cosmopolitan, dar nu un Glamour City”, dupa cum vrea sa convinga Primarul Yiannis Boutarias, un om modest, foarte sociabil, trecut de saizeci de ani, dar cu o vioiciune de adolescent. Voi reveni cu aprecierile domniei sale dupa ce vom vedea de ce acest oras are o istorie aparte si, de ce un amalgam de natii pot impleti cu echilibru, telurile cetatii.

Citeste in continuare in presstour.ro

Autor: Victor Radulescu
Sursa foto: Victor Radulescu & Thessaloniki Tourism Organisation

Spune-ti parerea despre tema articolului si impartaseste experienta ta din calatorii. Ajuta-i pe ceilalti cu informatii utile de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Cele mai recente articole >>
plaja litoral romanescframe
Oferte

Noutati Bibi Touring: ultra early booking pentru iarna 2013-2014

Sejururi la iarna cu pana la 50% mai ieftine, cele mai atractive statiuni balneare pentru romani si avantajele litoralului romanesc, acestea sunt cateva noutati prezentate de Bibi Touring, parte a Christian Tour, in cadrul unui briefing de presa. Ultra early booking pentru vacanta de iarna in Romania Una dintre principalele noutati aduse de tour operator o reprezinta programul turistic ultra early booking, destinat sezonului de iarna in Romania. Programul asigura... »
litoral-romanescframe
Destinatii

Noutati pe litoralul romanesc

In 2012, cea mai mare crestere a cererii a fost inregistrata pentru litoralul romanesc, in ceea ce priveste destinatiile din Romania, se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Paradis-Vacante de vis, touroperator pentru litoralul romanesc. In 2013, au crescut cu 80% rezervarile de sejururi prin programul "Inscrieri timpurii". Primele rezervari pentru vara 2013 au fost facute inca din noiembrie 2012, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Conform aceleiasi... »
filmeadult.net youtube mp3